Et fleskespill for galleriet

klevstulAug 14, 2021, 9:44:16 AM
thumb_upthumb_down

Kan det tenkes at en ufri presse, hånd i hånd med regjeringen, lurer bevisstløse nordmenn nok en gang?

Den 10. august informerte statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie om at nordmenn igjen kan leve som normalt i slutten av september. Denne nyheten ble presentert som en gladnyhete i flere av landets aviser, som i Nettavisen, i E24 og i VG. Den sistnevnte avis med overskriften "Varsler sluttdato for tiltakene: Kan leve som normalt i slutten av september".

Høie siteres på at "Slik det ligger an nå, er det når alle har fått to doser i slutten av september. Da vil det være mulig å leve normalt, uten en-meters-regelen og andre innenlands-begrensninger". Naive nordmenn tenker kanskje som Preben Aavitsland gjorde, at "Det var den pandemien". Det hadde kanskje vært lurere å fundert på hva Høie sa i samme åndedrag, nemlig at "vi må ha økt beredskap i samfunnet vårt for nye truende virusvarianter, og hvor vi raskt må kunne innføre tiltak."

Når Høie bruker one night stand som salgsargument tyder det på at dette kun er et utspill fra Regjeringen Solberg, som ønsker å vinne valget med sex som årest valgflesk. De fleste signaler peker på nye og lange nedstegninger fra høsten av igjen, samme hvor mange som vaksineres. Man trenger ikke ha fulgt mye med på hva som har skjedd de siste 18 månedene for å skjønne det. Ingenting tyder på at denne pandemien går over før folk får nok, og slutter å adlyde ordre fra dem som dikterer dem.

 

Frode Burdal Klevstul
12. august 2021

Comments1
klevstul·@klevstul
    · Sep 13

    Regjeringen sender i dag på høring forslag om å forlenge bestemmelsene i smittevernloven som gir hjemmel for forskrifter om koronasertifikat, karantenehotell, isolering og smittekarantene. De midlertidige bestemmelsene oppheves 1. og 11. desember 2021, men foreslås nå forlenget til 1. juli 2022. Bakgrunnen for forslaget er behovet for beredskap ved en eventuell forverring av situasjonen.